NYHETER

Falske nettsider – håndhevelse av rettigheter til tekst, foto og varemerker i cyberspace

Farget HTML kode på svart bakgrunn

Den siste tiden har flere bedrifter opplevd at andre gir seg ut for være dem på nett. Både varemerker, bildemateriale og tekst kopieres rått på en slik måte at nettsiden framstår som bedriftens. Acapo kan bistå med denne type saker.

Har du eller din bedrift opplevd at deres navn, varemerker eller bilder blir brukt eller krenket av andre aktører på nett? Er det andre som tilsynelatende tilbyr deres produkter til salg på nettsidene sine?

Det kan blant annet dreie seg om nettsider med innhold eller domenenavn som krenker deres rettigheter knyttet til for eksempel opphavs-, design-, varemerke- eller patentrett. Vi i Acapo kan bistå i slike saker. Vi har erfaring med og kompetanse til å spore opp hvem som står bak slike falske nettsider, og vi har hatt stor suksess med effektivt å få stengt ned slike nettsider og å få fjernet krenkende innhold.

Hvordan ligge et skritt foran og følge med?

Sammen med våre samarbeidspartnere tilbyr vi også bistand med nettovervåking. På den måten kan vi skreddersy løsninger som passer deres behov for å oppdage krenkende innhold på et så tidlig tidspunkt som mulig. Dette for å effektivt kunne sette en stopper for den krenkende atferden, uten at en trenger å gå til rettssak.

Ta kontakt så kan vi ta en prat om hvordan vi kan bistå deg eller din bedrift.

Erik Otby                                                            Kjersti Rogne

Bilde: Code by James Osborne from Pixabay