INDUSTRIDESIGN

INDUSTRI-
DESIGN

HVA KAN VI BISTÅ MED?

Våre rådgivere har den kunnskap og erfaring som skal til for å bistå med utarbeidelse av en strategi for å ivareta verdier knyttet til egenutviklet design. Vi har også den nødvendige ekspertise både med tanke på registrering og i konflikter som måtte oppstå.

Ta kontakt allerede tidlig i designprosessen, så er du bedre forberedt!

HVORDAN BESKYTTE ET DESIGNPRODUKT?

Industridesign favner et bredt spekter av produkter og et like bredt spekter av immaterielle verdier. Varemerke, design, patent og opphavsrett er alle mulige beskyttelsesformer avhengig av produktet, i tillegg til at bestemmelsene i markedsføringsloven ofte vil komme til anvendelse i en konflikt.

Industridesignere finnes i kategorier fra helt anonyme ansatte til de store internasjonale kjendiser som Philip Starck. I mange tilfeller vil et industridesign være et åndsverk og dermed helt automatisk falle inn under samme beskyttelsesområde som de vanlige kunstverk. I andre tilfeller vil det ikke engang ha den lille egenart som skal til for å oppnå en designregistrering.

Det eneste som er sikkert er at det som virker i markedet og får suksess, vil bli kopiert.

HAR DU ENERETT TIL KOMMERSIELL UTNYTTELSE?

Vi ser at alle typer produkter blir kopiert og etterliknet, fra bestikk til kontorstoler, fra elektriske brytere til vedovner, fra enkle design til de faktiske kunstverk – ingen går fri. Bare de som har et aktivt og bevisst forhold til sine immaterielle rettigheter har en sjanse til å stå imot og beholde en enerett til sitt design og dermed en mulighet til å bygge kommersielt på dette.

Med så mange mulige beskyttelsesformer og så mange ulike produkter kan det være vanskelig å vite om ditt produkt kan eller bør beskyttes, og hva som er den mest effektive beskyttelsesform for nettopp det produktet.

Like vanskelig er det å vite hvilke produkter som er så nærgående at de kan stanses og hvilke som må tolereres, eller hvilke produkter du selv kan ta til markedet og hvilke som i for stor grad er inspirert av noe annet.

RÅDGIVERE

Howard Read
Ph.D, LL.M, M.Sc, M.A.; EUROPEAN PATENT ATTORNEY, CHARTERED PATENT ATTORNEY UK

HOWARD READ

Elektronikk, IT, industridesign, media, underholdning, patent, ip-overvåking
PH.D. (FYSIKK), PATENTRÅDGIVER, PARTNER

STEIN ROAR GJØEN

Bygg, anlegg, industridesign, offshore, olje, gass, patent
SIV.ING., PATENTRÅDGIVER

ANJA MARIA VEISETH

Bygg, anlegg, industridesign, fiskeri, havbruk, offshore, olje, gass, ip-strategi, patent, ip-overvåking
CAND. SCIENT., EUROPEAN PATENT ATTORNEY, PARTNER

PER ROALD FLUGE

Bygg, anlegg, industridesign, offshore, olje, gass, patent
M.SC., EUROPEAN PATENT ATTORNEY, PARTNER

TROND ØVSTTUN

Bodil Sollie Hjelsvold
SIV.ING., EUROPEAN PATENT ATTORNEY, PARTNER

BODIL SOLLIE HJELSVOLD

Kjersti Rogne
ADVOKAT MNA, PARTNER

KJERSTI ROGNE

Elektronikk, IT, farmasi, bioteknologi, industridesign, mote, tekstil, livsstil, næringsmidler, dagligvare, media, underholdning, varemerke, design, juridiske tjenester, advokat
ADVOKAT MNA, PARTNER

ESPEN CLAUSEN

industridesign, mote, tekstil, livsstil, næringsmidler, dagligvare, media, underholdning, ip-strategi, varemerke, design, juridiske tjenester, advokat
ADVOKAT MNA, PARTNER

KRISTINA EDÉN JOHNSEN

Elektronikk, IT, Bygg, anlegg, industridesign, mote, tekstil, livsstil, offshore, olje, gass, varemerke, design
MASTER OF LAW, ADVOKAT FULLMEKTIG

ERIK OTBY