NYHETER

Møt oss på Arendalsuka tirsdag 16. august. Få innsikt i strategisk beskyttelse av merkevare, design og teknologi, helt gratis.

Fra gull til null? Lær mer på Arendalsuka

– På Arendalsuka kan du få vite hvordan du sikrer egen teknologi, merkevare eller design, og stopper ulovlig kopiering
Det kan oppleves ganske smigrende å bli kopiert av andre. Men har du planer om å drive langsiktig forretning i et globalt marked, er det kjedelig hvis andre stikker av med gevinstene og ødelegger omdømmet ditt.

Over tretti prosent av europeiske bedrifter opplever å bli etterlignet og ulovlig kopiert. Bare ni prosent sikrer seg enerett til egen oppfinnelse, design eller merkevare. Dette til tross for betydelig fare for store økonomiske og forretningsmessige konsekvenser for bedriften som opplever å bli kopiert. På vår tirsdagsbrunsj under Arendalsuka 2022, får du viktig innsikt i strategisk beskyttelse av merkevare, design og teknologi, helt gratis.

Norske Jotun piratkopieres over hele verden. Pål Andre Larsen, Jotuns IPR-ansvarlige advokat, deler mangeårige erfaringer med håndtering av ulovlig kopiering i verdensmarkedet.

Arne Øyen, administrerende direktør i Sonitor Technologies, forteller om deres erfaringer med forretning i det amerikanske markedet og hvordan de planlegger for å unngå konflikter og hvordan Sonitor har håndtert inngrep i egne rettigheter.

Bodil Sollie Hjelsvold fra Acapo representerer Foreningen for norske IP-rådgivere (FONIP), og hun forklarer hva IP-bransjen kan hjelpe deg med i denne konteksten.

Det blir god anledning til å mingle og få svar fra både Patentstyrets spesialister og rådgivere fra IP-bransjen, som jobber med strategisk beskyttelse av teknologi, merkevare og design til daglig.

For hvem?

Dette arrangementet passer for alle som er opptatt av innovasjon og forretning i et globalt marked.

Program

10.00:   Velkommen og introduksjon
10.05:   Hva må du ha kontroll på for å lykkes internasjonalt?
10.20:   Bedriftscase 1: Sonitor Technologies AS v/Arne Øyen, administrerende direktør i Sonitor Technologies AS
10.35:   Bedriftscase 2: Jotun AS v/Pål Andre Larsen, advokat i Jotun AS
10.50:   Hva kan IP rådgiverbransjen tilby? v/Bodil Sollie Hjelsvold, European Patent Attorney og partner i Acapo AS
11.00:   Speeddate. Spør eksperter.