Media, underholdning

Media, entertainment iconMedia, underholdning

 • Hva kan vi hjelpe deg med?

  Våre advokater og jurister har lang erfaring med å veilede og bistå våre kunder i media- og underholdningsbransjen. Blant annet har vi bistått artister og andre større og mindre aktører i underholdningsbransjen med varemerkebeskyttelse, utarbeidelse av avtaler og vurdering av opphavsrettslige spørsmål.

  Vi hjelper deg gjerne med å kartlegge og forvalte dine rettigheter, samt undersøke hvilke rettigheter dine konkurrenter besitter.
 • Har du kreativ suksess?

  Er du i media- og underholdningsbransjen? Er du kreativ og nyskapende? Om du da ikke allerede har, kommer du da sannsynligvis til å skape store verdier. Et manus, en film og en roman er alle eksempler på skaperverk som representerer verdier. En sang kan fort bli en hit som er på alles lepper. Det kan være fristende for andre å seile på denne bølgen, og sikre seg egen vinning ved å utnytte din innsats.  
 • Verdifulle spin-off-effekter – for hvem?

  Det er ikke uvanlig at suksessfulle sanger, filmer, TV-serier, dataspill, bøker og lignende fører til spinn-off-effekter. Dersom du har sikret deg eneretten til å produsere, markedsføre og selge effektene, kan dette utgjøre store verdier. Du vil også kunne forhindre at andre aktører bruker ditt produkt på en uønsket måte. 
 • Hvem har rett til hva?

  I media og underholdningsbransjen er det også viktig å ha gode avtaler og kontrakter. For hvem eier egentlig rettighetene til manuset? Til boktittelen? Til illustrasjonene? 
   
  Det er viktig å ha et bevist forhold til hvilke verdier som skapes, samt forvalte og beskytte disse verdiene på en hensiktsmessig måte. Det er også viktig å være klar over andres rettigheter, for å unngå å gjøre ulovlige inngrep. 

  For å unngå sanksjoner fra offentlige myndigheter og konkurrenter, må du også vite hva som er lovlig markedsføring av dine produkter og tjenester.