Case studies iconCase studier

close buttonclose button
DSC_8982
Håndverksprodukter med lange tradisjoner

AURLAND SKOFABRIKK

Aurland Skofabrikk er en virksomhet med lange og stolte tradisjoner. Bedriften er tilknyttet bevegelsen Économusée Nothern Europe. Bedriften produserer og selger sko og skinnvarer under varemerket Aurlandskoen™. Fabrikken har røtter tilbake til 1930-tallet, men det har vært produsert sko i Aurland lenge før den tiden.  

Selv om Aurland Skofabrikk produserer håndverksprodukter med lange tradisjoner, har bedriften alltid vært opptatt av innovasjon. Da Norge var rammet av økonomisk depresjon i 1930-årene ble det skapt en ny skomodell i Aurland etter modell fra indianernes mokasiner. Disse skoene hadde et for den tiden nytt og oppsiktsvekkende utseende, samtidig med at skoene var praktiske. Skoene fra Aurland fra 1930-tallet gav inspirasjon til lignende
mokasiner produsert over hele verden, jfr. blant annet  artikkel på Wikipedia.  

Det er utfordringer knyttet til et håndverksprodukt som har hatt relativt uendret utseende i en årrekke. Aurland Skofabrikk har satt innovasjon og produktutvikling på agendaen, og inngått samarbeid med kjente designere i
HAIK for å modernisere uttrykket til produktene sine. Det har de lykkes med, og Aurlandskoen™ er nå i salg i eksklusive butikker side om side med sko i andre kjente merker fra andre land.    

I dag søker Aurland Skofabrikk å sikre sine immaterielle rettigheter for å unngå at andre utnytter verdiene som er skapt av i bedriften. Acapo har bistått Aurland Skofabrikk i prosessen med å verne varemerket AURLANDSKOEN™, og den tilknyttede logoen. Videre har Acapo bistått Aurland Skofabrikk med avtaleutforming i tilknytning til co-branding.